Translate

2012. augusztus 23., csütörtök

Sárgaparadicsom leves


Közkívánatra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ketten akartuk ezt a levest kipróbálni egyazon időpontban. Ennek kapcsán nem öltött testet, a "te mit szeretnél vacsorára?" kérdése. Van otthon minden nap friss sárga körteparadicsom. Több is mint kellene. Úgy döntöttünk, hogy hideg paradicsomleves lesz belőle. Hál istennek van otthon egy szuper gyümölcs és zöldségprésünk, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Ez a szerkezet a centrifugához képest zseniálisan dolgozik. Bármit is préselünk vele szinte porszáraz amit feleslegként kidob a gép.  A másik előnye, hogy roppant alacsony fordulaton mozog, ezért a kipréselt lé hosszabb idő után sem válik szét sűrű és híg részre, hanem homogén marad, illetve nem habosodik fel.

Szóval préselés után mindössze le kellett hűteni a paradicsomlevet, amibe előtte pár levél friss bazsalikomlevelet tépkedtem. Tálalás előtt némi só. bors került bele, illetve a tetejére került egy kis finom, enyhe aromájú olasz olívaolaj, amit Giuseppe haveromtól kaptam.

Ami a fotón pirosan díszeleg az egy csuda finom chili fajta, amit biquinho-nak hívnak. Ez egy brazil fajta, ami édes chili és rendkívül ízletes. Vannak még hasonló fajták otthon, amikben azt szeretem, hogy ha magában fogyasztja az ember, akkor hosszú időn keresztül érezni a finom útóízét. Ez a leves nagyon jól illett a meleg nyári estéhez.

Nincsenek megjegyzések: