Translate

2013. február 10., vasárnap

Kínai ropogós csirkecomb kockák


Ez megint egy olyan kínai étel, amit nagyon szeretünk. Jobbfajta kínai éttermekben előfordul, de más-más névvel illetik. A lényege viszont változatlan. Csakis csirkecombból készül, sok chilivel, gyömbérrel és fokhagymával. A legjobb benne, hogy minden ropogós. Semmi szójaszósz és egyéb fűszer, csak érthető egymástól elkülönülő aromák. Ráadásul semmilyen ragacsos massza sem borítja, amit sokan nem is szeretnek.

A filézett csirkecombokat 1-1.5 centis darabokra kell feldarabolni. Egyszerűen be kell sózni és beleforgatni burgonyakeményítőbe, mintha lisztbe forgatnánk. Azon nyomban tűzforró olajban ki kell sütni, amíg szép ropogós lesz. Aki szaftosabban szereti előbb vegye ki, de aki a csontszárazra esküszik nyugodtan süsse tovább. Kis adagokban érdemes sütni, mert ha az olaj lehűl, bizony nem lesz olyan ropogós és omlós. Ha valakinek van otthon a gázon óriási lángja, az ne hallgasson rám. De aki, mint én kerámialapon dolgozik, annak azt javaslom, hogy süsse ki gyorsan az összes húst kis adagokban, majd a végén dobja vissza az egészet egyszerre az újra felhevített olajba. Ezzel garantálja a ropogást és hogy minden forró lesz. Lefedni, vagy sütőbe tenni hiba lenne.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kevés olajon pirítsunk szecsuáni borsot és vastagabbra csikozott gyömbért. Ha friss chilit használunk már ekkor dobjuk hozzá, ha szárítottat, akkor csak egy perc múlva a milliméteresnél vastagabbra szeletelt fokhagymával, centisre vágott újhagymával és pirítsuk fél-egy percig tovább. Ha a fokhagyma vékony akkor könnyen túlsül és nem érződik majd az aromája, ha ráharapunk. Gyorsan dobjuk hozzá a megsült húsokat is és forgassuk össze. Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel, ha szeretjük. Isteni, isteni!!!! Ha valaki nem szereti a csípőset, akkor egye szárított édes paprikával.

Hozzávalók
csirkecomb
fokhagyma
szecsuáni bors
gyömbér
chili
újhagyma
koriander

Nincsenek megjegyzések: