Translate

2013. március 15., péntek

Pizza hegyek


Pizzát akkor eszünk, amikor a durván fűszeres ételeket is:  feszült napokon. Ez esetben feszült másnapokon. Tegnap reggel Sáránk alig, hogy két sarokkal odább jutott lezúzott a kocsival egy gigantikus követ. Láttam, hogy finoman szólva is nehezen viseli a történteket, de csak annyit mondott, hogy ez jel arra, hogy ne menjek be a városba. Nem telt el 10 perc és elkezdett szakadni a hó. Ekkor még nem is gondoltuk, hogy mennyire fején találta a szöget. Aztán este elszállt az internet.


Egész éjjel süvített a szél, reggelre lezúzta a hátsó kerítést, már ezen jól felidegesítettem magam. Net továbbra is sehol sincs. Sára megnyugtatásul pizzatésztát gyúrt, amihez kenyérlisztet és durum lisztet használt vegyesen. A pizzatésztát kétszer kelesztjük és hosszan pihentetjük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen, de erre nem volt most ideje.
Három kisebb pizzát csináltunk: egy sok sajtosat, erre rákerült minden féle sajt, ami itthon volt, meg egy kis gorgonzola. :-) a második egyszerű szardellás, az utolsó meg hagymás olívabogyós, aki szeretné, annak sonkával.

Nyitottunk egy könnyed vörösbort és a pizzát majszolva bámultam a konyhaablakon keresztül a behavazott kertet.
Jól lakottan, de reménytelenül próbáltam újra az internetet és láss csodát, működött.
Na, akkor jött a felismerés! Emberek akadtak el a hóban, az egész országban katasztrófa helyzet van. Kinyitott a Tesco az autópálya mellett, hogy az úton ragadt emberek bemehessenek...
Amíg mi a melegben sütögettünk, mások a hóval küzdöttek. Lassan mindenki kiszabadul és hazajut, én pedig arra gondolok, hogy mit számít a kidőlt kerítés, szerencsések vagyunk, hogy otthon melegedhetünk egy finom bor és egy forró pizza mellett.



Nincsenek megjegyzések: