Translate

2013. október 27., vasárnap

Borsos garnéla fehér balzsamecetes salátával


Végre megint egy egyszerű receptet osztok meg veletek. Kell hozzá egy kis fimom főtt rizs. Félbevágott garnélafarkak, melyeket olivaolajban megpirítottam némi nagyon durvára darált bors kíséretében. A salátához kígyóuborkát lehelet vékonyra szeleteltem, majd kissé vastagabbra lilahagymát. Sóztam, borsoztam és meglocsoltam fehér balzsamecettel. Icike-picike cukor is ment bele. Egy fél óra marinálódás után felaprított jégsalátával összekevertem.

Ez is egy műkedvelős-hedonistás étel, csak egyszerűbb a többinél. A címben azért említettem meg a fehér balzsamecetet, mert rajongok érte. Pontosabban azért a márkáért, ami itthon van. Giuseppe, aki a Granditalia boltot vezeti, tartja ezt a nem mindennapi minőséget. Csak, hogy lássátok a hazai top éttermek egy része is ezt használja. Kristálytiszta aroma, alig valami savassággal. Csak amennyi éppen kell. Életemben nem kóstoltam még hasonló minőséget. Igaz drága, de alig kell belőle valami, mert annyira ízletes.

Úgy tudom Giuseppe hamarosan fogad majd vevőket is. Lesz ott végre sok sajt kis kiszerelésben is. Állítólag hetente fog egyszer friss tésztát is készíteni. Olyan olivabogyókat és kapribogyót árul, hogy csuda. Másuttt hasonlót sem láttam. De még tuti tortellini készítője is van. Ja és igazi piemonti mogyorója :)
Na, jó! Befejezem az áradozást.

3 megjegyzés:

Olgis írta...

Gyönyörű tálalás, amit ez a remek étel meg is kíván. Gratulálok.

Műkedvelő Hedonista írta...

Köszönöm szépen Olgi néni. De a te vadkacsa töltött káposztád vetekszik ezzel.

Elisabeth írta...

Nagyon szeretjük a Shrimp-et itt Floridában persze rengeteg van, állandóan, és sok féle képpen készitem. Egyszerü és finoman készitetted a garnélát...nem is ismertem ezt a szót magyarul. Vissza lapoztam a többi finomságokat is megnézni, mind nagyon guszta, és finom!

Itt van egy nem régi garnéla...shrimp creole, amit én készitettem!

http://foodandthriftfinds.blogspot.com/2013/08/creole-shrimp-and-ricemy-way.html