Translate

2016. augusztus 9., kedd

Dang Muoi svédasztalos étterem a Bécsi úton


Régi és eltántoríthatatlan híve vagyok a Dang Muoi éttermeknek. Persze mindenkori kedvencem még mindig az eredeti és hamisítatlan hangulatú piaci büfé. Úgy hiszem, hogy  ha majd nem járok oda, akkor már nem is leszek az élők között. Nem kétséges, hogy imádom. Mindenki mindenfele dicsekszik, hogy micsoda finom pho levest evett. Nem mondom, hogy másoké rossz, de irány a piac és aztán beszélgessünk :) több, mint 25 éve nyomják az ipart. Ki van kísérletezve minden apró részlet.

Aminek apropóján most írok, hogy remek élményben részesített a csapat. Óbudán a Bécsi úton nyitottak egy új éttermet. Svédasztalosat. Pontosabban van a'la cart is egy másik teremben. A kivitelezés a hely stílusához mért. Melegentartók tömkelege. Némi bambusz, fekete asztalok, és két óriási melegentartó tartály is van. Ezekben a leves gőzölög. És egy festett kép a falon. Ha jól láttam épp Obama elnök evett mellettem a falon :) A választék fergeteges. Minden van mi szem száj ingere. Sertés, marha, csirke, tintahal, rák, zöldségek, édességek. Eszembe sem jutott, hogy hiányérzetem lehetne. A sushi rizs fenomenális volt. Ezt maga a tulaj készítette.

Nem sorolgatom mi minden volt, mert a menü naponta változik. Minden étel ki van írva a falra és a hét napjai is. Adott napokon az aznap készített ételek vannak bejelölve. Egyszóval nem minden nap ugyanazt kapjuk és mégis előre tudjuk mi lesz. Bevallom nekem minden ízlett. Sőt semmiben nem találtam hibát. Persze ez meglepett volna ismerve a hozzáállásukat.
Na jóóóó, a sör nekem nem volt elég hideg, de nem morgunk első nap. Gondolom volt hajtás rendesen. Az árak több, mint rememkek. 40 percig ehetünk ital nélkül ha jól emlékszem 2390 forintért. Itallal 2900-ért. De van egy másik ajánlat is, amikor 150 percet lehet bent tölteni. Ennek az ára 3900 ft. Annyi biztos, hogy a 40 perc szerintünk bőven elegendő, ha csak enni térünk be. Este állítólag tejesen más a menü. Sorra jönnek a finomságok, egyre jobbak és különlegesebbek az alapanyagok is, ahogy véget ér a nap. Ez persze magasabb áron lesz.

A kiszolgálás meglehetősen gördülékeny volt és mindenki mosolygott. Összességében azt kell mondanom, hogy nem volt hiányérzetünk. A nyitással értelemszerűen párosuló nehézségeket természetesen toleráltuk. Olyan ez, mint az első randi esetlensége. Ha bájjal párosul, akkor cukinak nevezzük a bakikat. Vigyázzatok Dang Muoi Már nem csak a piacon fogom szétcsapatni magam. :)

Nincsenek megjegyzések: