Translate

2014. február 20., csütörtök

Paradicsomos óriásgarnéla


Ismét egy 20 perces kaja, de ez inkább előétel, étvágygerjesztő, mint főfogás. Én is így szolgáltam fel.
Kell hozzá garnéla, paradicsomszósz, újhagyma, fokhagyma, só és őrölt bors. Az újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük, a zöldje a díszítéshez kell, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.

Olívaolajon a hagymát megfuttatjuk, majd mehet bele a rák. Egy percig pirítjuk és mehet is utána a fokhagyma és a paradicsomszósz. Sózzuk, borsozzuk. Amint a szósz felforr, már jó is a rák.

Jöjjön egy kis intelem. Ha a rák nagyon apró, érdemes előbb a paradicsomszószt beletenni. Ha esetleg óriásgarnélát szereztünk be, akkor meg vagy pirítsuk kicsit tovább, vagy hagyjuk hosszabb ideig a szószban főni. Az én esetemben ez történt.


 


Nincsenek megjegyzések: