Translate

2013. június 28., péntek

Faszénen sült calamari


Hogy szeretjük-e a calamarit? Határozottan kijelenthetem, hogy nem. Mi azt egyenesen imádjuk. Főleg a csápokat, mint az nem egyszer már kiderülhetett a bejegyzésekből. Viszont van egy mód, ahogy még tengerparti országokban sem szoktuk enni és ez a roston sült változat. Valahogy nem ez a nyerő nálunk. Viszont egyszer már sok-sok éve faszénen grilleztem és ez bevallom ízlett. Sára még nem kapott ilyet és most azt ajánlottam neki, hogy próbálja ki. Belement.

A faszénen grillezett azért más, mert egyrészt füstösebb ízű, másrészt valahogy szárazabbra sül a nyilt hő miatt. Nehéz ezt szavakkal elmagyarázni, feszesebb lesz az állaga. Ha a grill jó meleg, akkor rá kell tenni a kalamari csöveket és amikor az egyik oldala kissé megpirult csak forgatunk egyet rajta és a másik oldalnak is megadjuk, ami jár neki.  Én amikor megsült, a belsejéből ki is öntöttem a leveket, hogy ne a tányérra folyjon. Most bizonyára kapom a verbális dádákat, de nekünk így ízlik, amolyan indokolatlanul átsütve és nem szaftosan.

Azt is ki fogom próbálni, hogy meleg füstben készítem el. Wanna, a Relaxotour blog szerzőnője pont iyet használt föl az egyik receptjében Tintaha saláta címen.Hozzá krumplisaláta dukál nálunk, ami főtt krumpliból, lilahagymából, gigantikus mennyiségű petrezselyem levélből, olívaolajból és citromléből áll. Annyira egyszerű saláta, mégis hihetetlenül finom mindenféle halhoz. Bevallom néha órákat töltök a konyhában kisérletezéssel, de ez azért az első tízben van.

3 megjegyzés:

wanna írta...

Szuper ez a tintahal! Köszi, hogy olvasol, és meg is említettél :)
A füstölésről légyszí majd tudósíts...

Műkedvelő Hedonista írta...

Naná! Tök jó a blogod. Majd mesélek, természetesen.

wanna írta...

Köszi, rendben!