Anyós pajti szerzett nekünk némi borjúhúst. Egészen fiatal állatot vágtak. Mondhatom nem igényelt órákig sütést. Darabolt marhanyak került terítékre. Ez egy szaftos húsrész. Nem véletlenül népszerű. Shalott hagymát olajon megfonnyasztottam.
A húsdarabokat bár nehéz csontosan kérgesíteni, azért tettem egy próbát egy forró serpenyőben. Egész jól boldogultam. Ezt követően egy vaslábosba helyeztem a hagymával együtt. Mogyoróvajat, kókusztejet, kis kurkumát és egy kis halszószt, kiskanálnyi cukrot, és fél lime levét adtam hozzá.
A sütőt 220 fokra előmelegítettem és 40 percre ezen a magas hőmérsékleten sütöttem. Ilyenkor a hús már belül is kellemesen átmelegszik és némileg megítélhető, hogy mennyire fog gyorsan megsülni függően a marha minőségétől. Azt kell mondanom, hogy valóban fiatal állatról volt szó. Nem lett beton rögtön a hús, mint máskor ha öregebb állaté volt. Bele is tettem a zöldségeket, ami karikázott sárgarépa és főzőbanán volt. Ez még nekem is aránylag ritkán szerezhető be, de erre a célra simán jó az éretlen banán, ami valljuk be gyakrabban akad a boltokban.

Hozzávalók:
borjúnyak
mogyoróvaj
kókusztej
friss kurkuma
halszósz
lime
sárgarépa
főzőbanán, vagy zöld banán
szójacsíra
rizs
fokhagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése