Íme egy könnyű, nyári ebéd, ami még finom is. Ha valóban egészségesre, "karcsúsítóra" akartam volna csinálni, akkor a halat párolóban készítem el. Azonban Sára - és persze én is - sokkal jobban szereti, ha ropogós a külseje, így kevés olajon néhány perc alatt megsütöttem. Nem bonyolítottam fűszerekkel, csupán egy kis sót kapott, szeretem ennek a halnak a természetes ízét. (A hal amit sütöttem sárga sávos tüskés makréla)
Köretnek lila répát és csicsókát főztem külön-külön, majd lepürésítettem. A répát rómaiköménnyel, a csicsókát meg csak borssal ízesítettem, mivel kifejezetten aromásnak tartom. A püréket a füszerekkel kicsit még főzögettem, hogy a fűszerek íze kijöjjön. Hogy selymesebb legyen olivaolajat is kevertem hozzá.
2 megjegyzés:
A halas dolgok nálam mindig nyerők..., szerintem sem kell túlbonyolítani, sózom és sütöm :)
Így igaz, Wanna!
Egyszer ettem egy orosz étteremben halat banános szőlős szószban. Na az ízlett, de szerintem is a halban az a jó hogy halíze van. Aki nem szereti annak meg ez a rossz benne.
Megjegyzés küldése