Translate

2013. augusztus 27., kedd

Tonhal római salátával és chilis öntettel


Hát, a mai nap sem alakult jobban, mint a tegnapi. Ne szépítsük: elég szarul vagyok ahhoz, hogy akár csak a főzés gondolata megforduljon a fejemben. Nem is nagyon ettem egész nap, csak fekszem a kanapén és várom a jobbulást. Délutántól éjjel kettőig isteni hidegrázás, majd ettől kezdve csatakban folyt rólam a víz. Isteni éjszaka volt.


Sára este már nem is számított rá, hogy tőlem kap vacsorát. Egy hatalmas római salátával állított haza, amiből rögtön tudtam, hogy ma nem az én kedvemben akar járni a vacsorával.
Saláta lesz tonhallal meg egy kis pirítóssal. Jó? - mit lehet erre válaszolni? ha nem jó, akkor is azt kapom, vagy rágcsálhatom a háztartási kekszet. Hát persze, hogy jó. Egy kis főtt tojást csinálsz hozzá? Csak, hogy legyen valami tartalma is a dolognak....

Szeretjük ezt a saláta öntetet, pikáns és minden zöld salátát élménnyé képes varázsolni. Sára biztosra ment.
A római saláta leveleit nagyobb darabokra tépte és egy tálra helyezte. Az öntet lime léből és cukorból áll. Ebbe kerül karikára vágott újhagyma, némi összetört fokhagyma, gyömbér egész apróra vágva, és vékony szeletekben chili paprika. A koriandert felvágja nagyobb darabokra és az öntetes edényke mellé teszi. Tálalás előtt kell csak hozzákeverni.

Fogta a vékonyra szelt tonhalat és kevés olíva olajon néhány pillanat alatt mindkét oldalát megpirította. A sót és a borsot a már megsült szeletekre tette.

A levelekre kerültek a halszeletek, ezt meglocsolta az isteni öntettel. Míg a hal sült elkészültek a pirítósok, meg a kedvemért a főtt tojás.

Ennyi az egész. Könnyű vacsora percek alatt.

Nincsenek megjegyzések: