Translate

2014. március 18., kedd

Tavaszi szél ÍZET áraszt, virágom-virágom...


Kedves Műkedvelő Hedonista olvasók, barátok! Zoli barátommal, aki séf, újra nekiveselkedtünk és megálmodtuk a harmadik vacsora estünket. Bizony, már a harmadik.
Azt hiszem, sikerült megvalósítani, amit szerettünk volna: olyan vacsora-élményt adni, amire úgy emlékeznek a vendégek, mint egy jó program, illetve felülmúlni a várakozásaikat. Mindkettő sikerült. A visszajelzések nem arról szólnak, hogy jó ételeket adtunk, hanem arról, hogy jó este volt. Az ételek tekintetében meg azt, hogy jóval több, mint amit feltételeztek.

A résztvevők pillanatok alatt egy társasággá kovácsolódtak. Vidám hangulatban beszélgették végig az estét. Igaz, mi ezt az idillt legalább hatszor megszakítottuk, de ez egyrészt azért volt, mert minden fogáshoz jár nálunk egy történet. A felszolgált ételek eredetéről, a ritkaság számba menő alapanyagokról, az elkészítés módjáról mesélünk ilyenkor, vagy arról, ami mindezek kapcsán eszünkbe jut. Ha a régmúltból veszünk elő valami ihletet, akkor bizony a történelem könyv is előkerül. Akit közelebbről érdekel a gasztronómia nagyon élvezi ezt, mert egyrészt mi sok mindent megmutatunk a vendégeknek, amire egy étteremben igen kevés a lehetőség. Másrészt minden felmerülő kérdésre, szívesen válaszolunk is. Egyszer mi megyünk ki a vendégeink közé, másszor ők jönnek be a konyhába. Ez azért ritka, ugye?

A legközelebbi estünket az Édesmindegy desszert szalonnal együtt készítjük el.
A részletek és a friss információk megtalálhatók a facebook-on, de itt egy kis ízelítő:












A HUNGRY GOULASH POP UP RESTAURANT és az ÉDESMINDEGY bemutatja
Tavaszi szél ÍZET áraszt, virágom-virágom …

Reméljük végérvényesen és visszafordíthatatlanul megérkezett a tavasz. Bár láthattátok, hogy mi eddig sem aludtunk téli álmot mégis ez inspirált bennünket következő vacsoraestünk témájának kiválasztásakor. Hogyanjelenhetnek meg egy (azaz mindjárt hat tányéron) a tavasz, ízei színei illatai? Most megtudhatod, ha március 21.-én eljössz a Hungry Goulash Pop Up restaurant és az Édesmindegy desszertbár közös szervezésében megrendezésre kerülő baráti hangulatú vacsorára.
A menü:
Banánvirág saláta csirkebőr chipsel
Terre de fleure
Kókusztejes mangó leves Szent Jakab kagylóval
Zsenge zöldborsó saláta csirkeosztrigával és virágporos joghurtgyöngyökkel
Kacsamell vadhibiszkuszos eper salsával és bétel bors levéllel sült házi nudlival
Ribizli verrine bodzazselével, tonkababos panna cotta-val, citromos meringue-el



A vacsora helyszíne: Budapest XIII. ker. Pozsonyi Út 16. Édesmindegy desszertbár.
Időpontja 2014. március 21. 19:00 óra.
JELENTKEZÉS:

pontos név, létszám és mobilszám megadásával a hungrygoulash@gmail.com

A férőhelyek száma limitált, a jelentkezés sorrendjében történik a foglalás, melyről, ha visszaigazolást küldünk, akkor érvényes.

Nincsenek megjegyzések: