Nincs rizsa és nincs hosszú, bonyolult recept. Fogj három gerezd fokhagymát és késsel lapítsd szét. A lappancsokat vágd négyrét. Dobd forró serpenyőbe egy evőkanál olívaolajjal, majd dobj rá 30-40 deka garnéla rákot, (ha ketten vagytok). Loccsants rá kis halszószt, hogy kellemesen sós legyen, egy mokkáskanál cukrot, hogy a lelket is melengesse. Süsd három percig, de ne vidd túlzásba, nehogy rágós legyen, vagy használj tigris rákot, mert az jobban bírja a gyűrődést. Vedd le a tűzről és szórd meg vastagon durvára aprított korianderrel. Na ennyi és mellesleg mennyei.
Mivel gyorsan végeztem a bejegyzéssel jöhet a rizsa. Van egy fokhagymának nevezett egygerezdű mesebeli teremtmény. Ez az az általam sokat emlegetett rocambol, vagyis évelő fokhagyma, ami első évben egyetlen gerezdes fokhagymát terem és a kedvencemet a fokhagyma szárat csak a második évben. Amikor egygerezdű, akkor gyenge fokhagyma íze van és nem büdös. Vicces, hogy egy bazi nagy gerezd az egész. Konkrétan 2.5-5 cm között vannak.Van az elefánt fokhagyma is. Az meg akkora mint egy kisebb fajta ököl, de minimum 6 centi, viszont akár egy kilósra is megnőhet. Kerek fokhagyma néven is ismert. Na ez is egy gerezd. Nem semmi viccei vannak a természetnek.
Hozzávalók
garnéla
halszósz
koriander
rocambol, évelő fokhagyma
2 megjegyzés:
Szia! Szeretnélek egy felkérést átadni neked! Nézz be hozzám. Köszönöm.
uh,ez gyönyörű!
Megjegyzés küldése