Fogtam egy kis görög retsina bort és töltöttem magamnak. Milyen jó is volt ezt meleg estéken iszogatni a kerti székben üldögélve. Megittam és megint töltöttem. Na, most már dolgozhatunk.
Hozzáláttam egy jó adag vöröshagyma pirításához és amikor kezdett színt kapni beletettem úgy fél fej fokhagymát. Szegfűborssal, szerecsendió virággal, friss babérlevéllel és borssal ízesítettem. Beletetettem a csirkecombokat és megpirítottam. Amikor színt kapott felöntöttem a borral és tettem bele tizenöt szem kimagozott datolyát. Lefedve, nem magas hőn addig pároltam, míg a hús szó szerint leomlott a csontról. Eddigre a rengeteg hagyma szuper szafttá vált és szerencsémre jó sok is lett.
Jajj, a lényeg lemaradt! Előző este szép nagy fehér salátababot vízbe áztattam. Ezt is beletettem a hússal egy időben. A datolya annyira szétfőtt, hogy először azt hittem kifelejtettem. De nem. Szépen eloszlott a szaftban és kellemes meleget idéző ízt adott az ételnek.
Kenyérrel tunkoltuk. Igazi tartalmas és számunkra nyár idéző étek volt.
csirkecomb
retsina
vöröshagyma
fokhagyma
babérlevél
szegfűbors
szerecsendió virág
bors
datolya
fehér, salátabab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése