Legfontosabb íz meghatározója a mogyoró vaj. Na, ez az amit nem szeretek túlzottan, meg nem enném vajaskenyérrel, de ha távolkeleti ízekre vágyom, akkor hoci-nesze van. Ilyenkor egyszerűen imádom.
Kis csirkehús felkockázva, pácoláshoz fokhagyma, gyömbér, só, kínai főzőbor és az elengedhetetlen burgonykeményítő. Ezt összekeverjük a hússal és várunk vele egy órácskát, majd kevés olajon megpirítjuk, de csak amíg kifehéredik. Ekkor félre tesszük és szintén kis olajon másfél percig pirítjuk a kockázott sárgarépát, majd hozzádobjuk a póréhagyma szeleteket és további fél percig pirítjuk.
Hozzátesszük a már megsütött csirkekockákat és beleteszünk másfél evőkanál mogyoróvajat és egy evőkanálnyi ketjap manis-t, vagyis karamelles édeskés indonéz szójaszószt. A harmónia kedvéért egy picike cukor még kell hozzá és egy kevéske halszósz, de csak annyi, hogy megfelelően sós legyen.
Ennyi az egész.
Hozzávalók
csirkehús
fokhagyma
gyömbér
kínai főzőbor
burgonyakeményítő
répa
póréhagyma
mogyoróvaj
ketjap manis
halszósz
3 megjegyzés:
Meggyőző érvelés a mogyoróvaj mellett :), én sem használom gyakran, ezt viszont megkóstolnám.
Köszi Wanna!
És ez ennek ellenére több, mint finom.
Ezt én is nagyon szeretem ebben a formában:)
Megjegyzés küldése