Hogy szeretem-e a lazacot? Nem. Imádom. Igaz abból állandóan vita van, hogy mennyire süssem át. Így kétfelé vágom és ki-ki a maga stílusában kapja meg.
Ebbe az ételben semmi csuda dolgot nem vittem bele, csak annyit, hogy intenzív fűszereket használtam, mivel a lazac ezt elviseli, hiszen eléggé aromás. Són kívül római köményt és őrölt koriandert kapott. A lazac imádja a római köményt és én is. Serpenyőbe tettem és szépen körbe sütöttem.
A savanykás almát szeletekre vágtam, majd mézen és vajon megpirítottam. Bár mézbe forgattam az almát, fontos, hogy alapvetően inkább savanykás, mint édes gyümölcs legyen. Csuda jót tett neki a karamelles íz. Vettem fokhagymával töltött aszalt meggyet, amit vajon mindössze átmelegítettem. Egyszer ezt véletlen belekevertük egy csokis torrone-ba. Elképesztően finom lett. Fokhagymás gyümölcsös csoki? Fura, nem ? Bármennyire is az, eszméletlen finom.
A krumplipüréről csak annyit, hogy kis tejszínt és szerecsendiót kapott. Nem is kell extrázni.
Csúcsot alkottam. Egyrészt azért mert csuda finom kaja, másrészt, és ez a lényeg ennyire rövid bejegyzést még nem írtam és ez nem lustaság. Egyszerű kaja, egyszerű szöveg. Zseniális.
lazac
római kömény
őrölt koriander
savanykás alma
méz
vaj
fokhagymával töltött aszalt meggy
burgonya
tejszín
szerecsendió
2 megjegyzés:
Az első mondatokat akár én is írhattam volna, imádom:) Szuper recept, mindenképpen el fogom készíteni, nagyon kedvelem a római köményt is. Meggyem ugyan nincs, itt nem eszik, de majd kitalálok valamit. Nálam is lesz holnap lazac, ha jó sikerül majd felteszem:)Szép hétvégét:)
Szia Trollanyu!
Azért irigyellek, hogy te tudsz friss lazacot szeezni. Itt is lehet, de csak csilagászati áron. De évente egyszer lehet kapni a nálatok élő éppen ívó tőkehalból. Az mennyire finom. Gondolom te vörös áfonyát fogsz használni.
Megjegyzés küldése