Kérdi a lelkem, hogy az olaszok esznek-e édesköményt? Viccelsz? Őshonos növény. Mondjuk ezt eltaláltam, mivel már az ókorban is széles körben használták. Van a fajtái között egy olasz édeskömény is, aminek csak a gumóját eszik, mer a többi rész nem finom. Persze lövésem sincs, hogy van-e az olaszoknál hasonló étel, de a végén azt mondta Sára, hogy ez szerinte inkább franciás. Ám legyen. Mivel ízlett neki, spongyát rá.
Ennél az ételnél csak az érdekelt, hogy szép legyen a színe. Tudtam, hogy behalna, ha tajszínes lenne az étel, hála Istennek nem is volt itthon. Az édesköményt és a póréhagymát felszeleteltem és vajon meg olívaolajon elkezdtem pirítani. Kis idő múlva adtam hozzá egy deci alaplét. Amikor elérte a kellő puhaságot, de még megmaradt némi ropogósság is, amikor a zöldséget a serpenyőben félrehúztam és a rákot az üres részre dobtam.
Félig megsütöttem, majd összekevertem a zöldséggel. Ekkor annyi petrezselyem olajat tettem hozzá, hogy szép színe legyen. A végén hideg vajat tettem hozzá, hogy besűrűsödjön és szép fényes legyen.
Ezzel kész is lett a vacsora. Grissini-t ropogtattunk hozzá. Végtelenül egyszerű, de ízletes étel lett. A színe pedig igazán megnyerő volt.
garnéla
édeskömény
póréhagyma
olívaolaj
alaplé
petrezselyem olaj
vaj
grissini
2 megjegyzés:
Csodajól néz ki:) Szinte mindent szeretek, az édeskömény kivétel, pedig régen termesztettem is:)
Köszönöm Trollanyu. Én régebben nem szerettem az édesköményt.
Most sem állandóan, de ehhez nagyon jól bejött.
Megjegyzés küldése