Mára, gondolom már mindenkinek elege van az ételekből, italokból, desszertekből. Szóval mindenből, amit meg kell enni, vagy inni.
A szilveszteri bulizás következménye, és így az új év első kellemetlen élménye az idén elkerült minket. Se gyomor, se fejfájás, nincs enerváltság. Szóval, igazán kellemesen indul az év, csak maradjon is így...
Minden esetre felkészültem a lehetséges "mellékhatásokra" egy jó kis fűszeres, savanykás, káposztás étellel. Valójában ez egy magyaros újévi étel, amit kiegészítettem csupa olyan fűszerekkel, amik könnyítik a gyomrot, segítik az emésztést, jobbá teszik a közérzetet.
Ami külön jó benne, hogy nyugodtan heverészhetünk, amíg az étel szépen rotyog a tűzhelyen.
Tálaláskor megkínáltuk a tetejét egy kis tejföllel és nyomtuk a fejünkbe. Én annyival extráztam a sajátomat, hogy melegítettem a tetejére egy adag, órákon keresztül sült birkahúst. Ezt nem főztem az ételbe, mert Sára nem szereti az ízét, talán így még jobb is volt, mintha együtt főtt volna.
Tegnap se nem ettünk, se nem ittunk sokat. Szóval nem vagyunk másnaposak. Az egyetlen, aki ma egész nap durmol az Arthur kutyusunk. Tegnap hajnalig pörgött, szaladgált össze-vissza. Alig lehetett lefektetni. Mint egy gyerek. Ma egész nap durmol. Szinte meg sem mozdul. Egyem a húsát, ő másnapos. :-) Persze nem ezt ette.
A kérdés, hogy akkor most, hogy ilyen regeneráló ételt ettünk, jól rá kéne inni, nehogy kibillenjen az egyensúly?
lencse
savanyú káposzta
paprikás kolbász
füstölt szalonna
vöröshagyma
bors,
friss gyömbér
kurkuma
római kömény
görögszéna, ánizs, édeskömény, koriander
fekete hagymamagot
szárított lime
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése