Ezek után beledobtam a paprikákat és jó nagy lángon pirítottam nem több, mint 1percig. Minél fonnyadtabb egy paprika, annál veszélyesebb, ha túlsüti az ember. Na, ez friss volt.
Ezt követően sütöttem a rákot és egy fél paradicsomot szeletekben, amit kb. két percig.
Minden összetevőt külön pirítok meg és a végén összekeverem. Úgy gondolom, hogy ha egyben pirítjuk, vagy egymásra dobálva az alapanyagokat, akkor összeolvadnak az ízek, és közel sem kapunk olyan jó végeredményt, mint egyébként.
A végén fokhagymát, újhagymát és chilis rákpasztát tettem bele. Vigyázat a rákpaszta szagos, csak keveset érdemes használni. Az ablakot is nyitva kell tartani, amíg elkészül!
Aki viszont szereti, hadd szóljon, de így sem kell több egy mokkáskanálnyinál, mert intenzív az íze.
A tűzről levéve jól megszórtam thai bazsalikomlevéllel. A saját hőjében kellőképpen megfonnyadt. Ez a recept szuper friss kaporral is, de olyankor halszószt használok a rákpaszta helyett és egy picike cukrot, mert úgy finomabb.
Végül egy fotó, amin balra egy sima rákpaszta, mellette a chilis változat és jobboldalt a gac van. Gac-ot fagyasztva is lehet időnként kapni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése