Translate

2012. szeptember 6., csütörtök

Ördöghal pofa cukkínivel és lilaburgonyával.


Az ördöghalat a kereskedők fej nélkül árulják, mert azt nem szokás fogyasztani, de én inkább azt hiszem, hogy az a valódi ok, hogy ha a vevők meglátnák a fejet, inkább meg sem vennék a halat. Azonban a fej arányában meglehetősen nagy a testhez képest. A gond az, hogy ezt a húst macerás kinyerni.
Szóval, a budaörsi halpiacon vettem néhány darab ördöghal pofát. Ez egy nagyon szép, fehér és feszes hús.



Az ördöghal egyébként roppant csúnya. Egy nagy farokból és egy óriási lapos fejből áll. De amennyire randa, annyira finom. Egyes halfajtákhoz képest, melyek szintén feszes hússal rendelkeznek, viszont nagyon szárazak, az ördöghal a feszessége ellenére is képes megőrízni szaftosságát.  A teendő mindössze annyi, hogy sóval, borssal megszórjuk és hagyjuk fél órát pihenni. Nincs szükség semmilyen egyéb fűszerezésre, érdemes hagyni a hal ízét érvényesülni.


Közben a lilaburgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. Teszek hozzá sót, borsot, szerecsendiót, tejet és melegen tartom. A cukkínit vékony szeletekre vágva, tűzforró serpenyőben némi borssal megpirítom. A halat szintén forró serpenyőben mindkét oldalán megpirítom. Ha minden kész, akkor rétegezem a cukkínit és a lilaburgonyát, mert így igazán tetszetős. Melléteszem a halat és gyorsan beburkolom.

Nincsenek megjegyzések: