Az a rák, amit vendégeimnek chipsként felszolgáltam, valószínűleg egy hasonlóan meleg vízzel telített rizsföldről származott, csak éppen néhány ezer kilóméterrel távolabról, Vietnámból. A rákok 3-4 centisek. Én szeretem egyben enni, mert nagyon ropogósra süthető. Kevés dolog van, amit kiszárítva, ropogósra sütve szeretek, ez azok közé tartozik. Akinek ez túl bizarr, nyugodtan leveheti a felső páncélját, és akkor csak a hús marad és a lábak. Ez utóbbit könyörgöm ne vegye le senki, inkább egyen mást, mert hihetetlenül ropogós és épp ez a lényeg ennél az ételnél. Állítólag a rákpáncél kivonattól fogyni is lehet. Tehát ez egy fogyókúrás vacsora volt. (-:
Ami fontos! Alulnézetből a rákok között van amelyiknek a farka hegyesedő, ami a kép szerint is belesimul a kerek kis aljába. Na, ami nem ilyen, hanem telsesen lekerekedett, annak az egész tetejét le kell venni és a feketeséget kimosni a belső részek közöl. No para, nem annyira macerás.
Ez után a rákot hígabb tempuramasszába forgattam, hogy épp csak bevonatot képezzen és bő olajban ízlés szerint kisütöttem. Az én ízlésem szerint jó ropogósra. Azért mondom, mert így is, úgy is jó. Tessék 3-4 darabot olajba dobni és kipirulás után fél percenként kivenni egy-egy darabot. Kóstolás után rögtön tudjuk, hogyan szeretjük.
Halak, rákok ízesítéséhez ezt a szójaszószt használom és ajánlom mindenkinek. Azt is elárulom, hogy az amúgy szagos és nem kevésbé ízes száznapos tojást jobb helyeken ezzel locsolják meg és újhagymát szórnak a tetejére. Ettől a kevéstől átlényegül és szuper lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése