Translate

2012. szeptember 27., csütörtök

Egy kis uzsi: bazsalikomos sültparadicsom olívás házi kenyérrel


Nálunk az a helyzet, hogy a legritkább esetben ebédelünk, vacsora meg hat után van és közte, azért mégis ennénk valami egyszerűt és gyorsat.

Napon érett paradicsomot serpenyőben összesütünk épp csak annyi olajjal, hogy ne égjen le.
Amikor már kellően szottyosak a paradicsomdarabok levesszük a hőről és friss bazsalikomcsíkokat keverünk hozzá. A meleg masszában kiengedi az ízeit, kicsit lefonnyad, pont jó lesz.

Ez itt épp egy fehér búza és teljes kiörlésű tönköly búza keverékéből készített kenyér. Ami pikánssá teszi, hogy Sára szárított sárgaparadicsomot is kevert a tésztába meg némi olívaolajat.

A kenyérre felhalmozzuk a paradicsomot, friss borsot darálunk rá és jófajta, ízes olívaolajjal is nyakonöntjük. Legvégén sópelyhet szórok a tetejére, ami nem csak kívánatossá teszi a szendvicskét, de ahogy ropogva olvad a szájban, az valami mennyei.


Nincsenek megjegyzések: