Most inkább nézzük a mai menüt! Találtam egy boltban szép, füstölt pisztrángot. Csodás filé, ízlésesen csomagolva és bőr nélkül. Gondoltam összedobok belőle egy kis salátát. Sok küzdelem nem kell hozzá. Fogtam néhány lilaburgonyát és majdnem teljesen puhára pároltam a gőzpárolóban. Aztán, hogy ne puhuljon tovább a saját hőjében hideg vízben lehűtöttem.
Szeleteltem némi édes hagymát, mert az nagyon illik a halhoz, szerintem. Egy kis majonézt összekevertem három-egy arányban tejföllel. Tettem bele egész pici sót és borsot is, meg leheletnyi worchestershire szószt. Ebből sok fajtát forgalmaznak, de nekem csak a Lea Perrins ízlik. Mivel ez a szósz hal alapú igen kellemesen illeszkedik a halhoz. Még egy inci-finci parmezán, de csak az aroma kedvéért, semmiképp se domináljon.
A krumplit felszeleteltem, azután a hagymával és a szósszal összekevertem. Ha a krumpli meleg, akkor képes elszívni minden szószt ezért fontos, hogy maximum langyos legyen. Viszont bő olajos burgonya saláta esetén forró kell, hogy legyen, mert akkor a kioldódó keményítő besűríti a szószt. Ilyen a bajor krumplisaláta.
A halakat a tetejére helyeztem, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel a színe miatt. Pirítóssal isteni.
füstölt pisztráng
lilaburgonya
majonéz
tejföl
worchestershire szósz
édes hagyma
parmezán
petrezselyem
2 megjegyzés:
Nos, ez igencsak kedvemre való fogás. A halat füstölve, pláne pisztrángot, kivételesen megeszem :-)
Hurrá! Ez az első halas dolog, ami tetszett neked. Magam is szoktam különböző fákon füstölni nyáron a kertben, meg sajnos néha a lakásban is.
Megjegyzés küldése